Veelgestelde vragen

 

BESTELLEN EN VERZENDEN

Kan ik mijn bestelling ophalen?
Uw bestelling wordt thuis gestuurd of naar één van de PostNL locaties bij u in de buurt. Deze optie kunt u zelf aanvinken. Wij hebben geen winkel, maar verkopen onze producten wel via Bol.com en zijn hard bezig om onze partnerships met (online)winkels uit te breiden.
Kan ik een bestelling nog annuleren?
Zolang je artikel nog niet is verzonden kun je nog annuleren. Stuur een e-mail naar support@getclosergames.com onder vermelding van uw klant- en bestelnummer. We mailen u als de annulering gelukt is. Als we de annulering verwerkt hebben, betalen we u binnen 1 tot 2 werkdagen terug. Als de annulering verwerkt is, maar u na 5 werkdagen uw geld nog niet ontvangen heeft, dan kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice.
Waarom is mijn bestelling geannuleerd?
Wanneer uw bestelling onverwachts geannuleerd wordt, ontvangt u hierover bericht via uw e-mail. De reden van een annulering kan zijn, dat de betaling niet ontvangen is of dat er dat de voorraad op is. In dat geval, plaatsen wij uw bestelling als backorder en krijgt u bericht wanneer de levering binnen is. U kunt er ook voor kiezen om geld terug te vragen. U ontvangt het bedrag dan 1 tot 2 werkdagen op uw rekening. Neemt u hiervoor eerst contact op met onze klantenservice om ervoor te zorgen dat uw bankgegevens kloppen.
Wat kost verzenden?
Verzendingen binnen Nederland zijn gratis tot een gewicht van 5 kg. Voor grotere bestellingen, raden wij u aan om contact op te nemen met onze sales. E-mail: sales@getclosergames.com.

Voor verzendingen tot 5 kg buiten Nederland hanteren wij de volgende tarieven (in euro’s, PostNL tarief, april 2020):

0 – 5 kg
EU ZONE 1 (BE)  € 19,50
EU ZONE 2     € 25,00
Voor meer informatie, bekijk de website van www.postnl.nl.
Wat is de levertijd?
De (bord)spellen van Getcloser worden direct uit voorraad geleverd. Zo ben jij verzekerd van een snelle en verzekerde levering. Bestel je vóór 23:00 uur, dan ontvang je het artikel binnen 3 tot 5 werkdagen in huis. Deze gegevens zijn van toepassing op leveringen binnen Nederland. Bekijk de levertijden buiten Nederland.
België 3-5 werkdagen
EU       5-7 werkdagen

 

RETOURNEREN

Hoe retourneer ik mijn artikel(en) en wat zijn de voorwaarden?
U kunt uw product(en) in onbeschadigde en ongebruikte staat binnen het wettelijk bepaalde termijn van 14 dagen zonder opgaaf van reden retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier.
Voor het retourneren van een product dat is aangekocht bij één van onze dealers, verzoeken wij  contact op te nemen met de desbetreffende (online)winkel.
Moet ik betalen voor het retourneren van een artikel?
Ja. De verzendkosten zijn voor rekening van de klant.
Wat is het retourneeradres?
Dit vindt u op het retourformulier die u mee dient te sturen.
Krijg ik een melding wanneer mijn artikel geretourneerd is?
Ja. Wij mailen u zodra het pakket ontvangen en gecontroleerd is. Dit kan 1-2 werkdagen duren.
Wanneer ontvang ik het aankoopbedrag na retournering?
Binnen 5 werkdagen na ontvangst van het product. Via de track&trace code van PostNL kunt u zelf uw verzending volgen.

BETALEN

Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Betalen kan via iDeal of creditcard.
iDeal: voor iedereen met een Nederlandse bankrekening.
Creditcard: Mastercard, Visa, American Express.
Ontvang ik een factuur?
Ja. U ontvangt een factuur op de door u opgegeven factuuradres én er wordt een betaalbevestiging en factuur naar uw e-mailadres gestuurd. Per levering ontvangt u één factuur.