Het verhaal achter Getcloser

In 2008 heb ik mijn vrouw, Ying, leren kennen. We vlogen twee jaar lang op en neer naar elkaar van Nederland naar China. Al gauw besloten we dat ik naar haar geboorteland China zou verhuizen. Het was allemaal best spannend: een verhuizing naar de andere kant van de wereld om een ​​nieuw leven te starten in een totaal andere cultuur, een nieuwe taal te leren, een nieuw netwerk op te bouwen en voor het eerst samen te wonen met mijn kersverse vrouw.

“We vinden het belangrijk om samen dagelijks te lachen. Dit doen we tot op heden iedere dag.”

Ik was ervan overtuigd dat transparante communicatie tussen mij en mijn partner de basis zou kunnen vormen van een succesvolle relatie. Toen ik in China aankwam, beloofden mijn partner en ik elkaar om altijd onze (financiële) zorgen, frustraties, maar ook vooral ons enthousiasme naar elkaar te uiten. En dat we kleine irritaties op een speelse manier kenbaar zouden maken.
De “relatie-balans” opmaak
Wij evalueren maandelijks onze relatie en maken een ‘relatie-balans’ op. Daarin bespreken we wat goed gaat en welke aspecten binnen onze relatie meer aandacht nodig hebben. We vinden het belangrijk om samen dagelijks te lachen. Dit doen we tot op heden iedere dag. Wij realiseren ons dat juist de dagelijkse focus op die kleine details enorm belangrijk is om een ​​duurzame relatie op te bouwen.
Inzicht = groei
Persoonlijk geloof ik dat je alleen kan groeien wanneer je inzicht krijgt in elkaars gedrag. Dat vormt de basis om elkaar beter te begrijpen. Zo kunnen partners pas naar elkaar toe groeien. De kunst om dichter tot elkaar te komen, is elkaars gedragingen en gedachten te begrijpen en deze te respecteren. Leren om op tijd te communiceren over je zorgen, angsten en (kleine) ergernissen. Maar ook om emotionele steun te vragen en een doel te hebben. Een relatie zonder focus van visie verzwakt.
Doorbreken van patronen
Door mijn jarenlange ervaring als huwelijkscounselor, zag ik dat veel relaties stukliepen door gebrek aan communicatie of het stel gewoonweg niet (meer) wist waarover ze moesten communiceren. Mensen praten nu niet zo makkelijk over hun ware gevoelens. Sterker nog, zelfs met hun eigen levenspartner blijkt dat lastig te zijn. Dit is echter te doorbreken. Zo is eigenlijk het idee ontstaan ​​om een ​​luchtig spel met prikkelende vragen te ontwikkelen.
Ga de uitdaging aan! 
Het Getcloser™ bordspel en de bijbehorende vragen zijn getest door en speciaal ontwikkeld voor koppels.
Het resultaat laat zien dat het niet moeilijk is om op een leuke, ontspannen manier een gesprek te voeren over je echte verlangens en ambities. Misschien loopt je partner al enige tijd met zorgen over jullie financiële situatie, of stoor jij je aan een bepaald gedrag van je partner. Of heb je zelf stiekem een ​​fantasie die je uit wilt laten komen. De intieme vragen brengen dat allemaal op een speelse manier ter sprake. Dit spel gaat jullie uitdagen om het gesprek aan te gaan en om jullie liefde voor elkaar weer te laten groeien.

Hensley Oosterwolde